WellO2:n maailmanvalloitus - Solwe

WellO2:n maailmanvalloitus

WellO2 Oy on hengitysharjoituslaitteita myyvä yritys, jonka tuotteen kehittämisen takana on yrittäjä ja keksijä Aulis Kärkkäinen. Tämä blogikirjoitus kertoo kuinka verkkokauppaprojekti yhdessä Solwen kanssa auttoi WellO2:sta laajentamaan verkkokauppaansa maailmalle.
Luet nyt WellO2:n maailmanvalloitus 2 minuuttia Seuraava Kätevä-Käsi

wello2 hengityslaite tumma tausta

Yrityksen tausta

WellO2 Oy on hengitysharjoituslaitteita myyvä yritys, jonka tuotteen kehittämisen takana on yrittäjä ja keksijä Aulis Kärkkäinen. Tarina keksikkön takana on todella koskettava, kun monia vuosia hengitysongelmien kanssa kamppaillut Aulis kehitti itselleen höyryhengitysterapialaitteen lievittämään hengitysongelmiaan. Monien prototyyppien jälkeen ensimmäinen hengitysterapialaite syntyi ja sai nimekseen WellO2. Höyryhengityslaitteen myynti alkoi pitkän ja useita haasteita sisältäneen tien jälkeen suomalaisissa apteekeissa syksyllä 2016.

WellO2 halusi kuitenkin laajentaa verkkokauppaansa. Edellinen verkkokaupan yhteistyökumppani ei pystynyt tarjoamaan WellO2:lle heidän haluamaansa osaamista Shopifyn osalta. Samainen yhteistyökumppani suositteli Solwea projektin tekniseksi toteuttajaksi verkkokauppaprojektiin. Shopify-osaaminen korostui projektissa, sillä WellO2 halusi kansainvälistyä aggressiivisesti sekä tarkoituksena oli tehdä kokeiluja eri markkinoille hyvin nopealla aikataululla. 

-Saimme suosituksen meidän toiselta yhteistyökumppaniltamme ja Solwen kanssa toimiminen oli erittäin ripeää ja joustavaa, sanoo Petri Remes WellO2 Oy:ltä.

Shopifyn avulla oli mahdollista laajentaa nopeasti eri markkinoille maakohtaisien kauppojen avulla. Suomen verkkokaupan rakentamisen jälkeen laajennettiin Ruotsiin ja siitä eteenpäin jatkui Euroopan valloitus kansainvälisellä kaupalla. Kansainvälisessä kaupassa toteutettiin eri kieliversiot ja niille ohjaukset eri kohderyhmien mukaan. 

Lopputulos

"Meillä ei olisi tietotaito riittänyt rakentamaan nykyisiä verkkokauppoja, joten meidän tekninen yhteistyökumppani on ollut avainasemassa tämän osalta."

Kaupat saatiin pystyyn nopealla aikataululla alkuvuodesta 2020. Lopputuloksena WellO2:lla on jokaisessa Pohjoismaassa oma verkkokauppa sekä kansainvälisellä kentällä toimiva kauppa englannin, saksan, ranskan, espanjan, italian ja venäjän kielillä. Myös Australian markkinoille toteutettiin oma verkkokauppa.

Nykyään verkkokauppa kasvaa WellO2:lla kovaa vauhtia, mitä korona on vauhdittanut entisestään. WellO2:n laitteita löytyy niin Amazonista, Gigantista, sadoista suomalaisista apteekeista sekä heidän omasta verkkokaupastaan. Verkkokaupan kehittäminen jatkuu edelleen yhteistyössä Solwen kanssa. Petri kehuukin yhteistyön toimivuutta, "Ei ole tullut vastaan semmoista ongelmaa, mitä Solwen kanssa ei olisi saatu ratkaistua."  

“Koronan yllättäessä oli hyvä, että meillä oli verkkokaupat valmiina ja myynti on koronan aikana kasvanut räjähdysmäisesti. Meillä ei olisi tietotaito riittänyt rakentamaan nykyisiä verkkokauppoja, joten meidän tekninen yhteistyökumppani on ollut avainasemassa tämän osalta. Kannattaakin valita osaavat yhteistyökumppanit ja Solwe on sellainen”, Petri sanoo.

Linkit kauppoihin:

Lue lisää