Vaihe 15: Alennuskoodien lisääminen Shopifyyn

Vaihe 15: Alennuskoodien lisääminen Shopifyyn - Solwe
Tyttö-ja poikalapsi innoissaan Macbookin ääressä istuen

Alennuskoodien avulla voit tarjota asiakkaillesi erilaisia hyvityksiä tilauksista. Shopifyyn voi luoda alennuskoodeja kahdella tavalla. Perinteiseen tapaan lisäämällä koodin, joka oikeuttaa alennukseen kassalla tai automaattisia koodeja, jotka lisäytyvät tilaukseen, kun tilaus täyttää vaaditut ehdot.

Alennuskoodeja pääsee lisäämään Shopifyyn admin-paneelin kohdasta
Discounts -> Create discount code.

Alennuskoodien luominen

Ensimmäisenä alennuskoodille annetaan nimi, jonka asiakkaat syöttävät kassalle saadakseen alennuksen tarjoaman edun.

Seuraavaksi kohdassa "Types" valitaan alennuskoodin tyyppi. Shopifyllä voi tarjota asiakkaille neljää erilaista alennuskoodia:

  • prosentuaalinen alennus (percentage)
  • euromääräinen alennus (fixed amount)
  • ilmainen toimitus (free shipping)
  • osta yksi – saa yksi (buy X get Y)

Alennuskoodityypit Shopifyssä

Seuraavaksi määritellään, miten alennuskoodi käyttäytyy. Esimerkiksi alta löytyvässä kuvassa tarjotaan koodilla "esimerkkikoodi123" alennusta 20% koko tilauksen loppusummasta. Alennuskoodin voi rajoittaa myös tiettyyn tuotekategoriaan tai tuotteeseen, josta alennus annetaan.

Alennuskoodien ominaisuudet

Alennuskoodien käyttöä voidaan rajoittaa asettamalla sille tiettyjä vaatimuksia. Vaatimuksiin voidaan lisätä euromääräinen raja tai rajoitus tilattujen tuotteiden lukumäärän mukaan. Esimerkiksi 20% alennusta voidaan tarjota kaikille, jotka tilaavat verkkokaupasta yli 50€ loppusumman edestä tai vähintään kolme tuotetta.

Alennuskoodin vaatimukset

Viimeisenä vaihtoehtona on vielä rajata alennuskoodin käyttöoikeus tiettyyn asiakasjoukkoon ja rajoittaa alennuskoodin käyttöä käyttäjätiliä kohden. Alennuskoodi voidaan tarjota kaikille asiakkaille, tietylle asiakasjoukolle tai tietylle asiakkaalle.

Lisäksi alennuskoodin käyttöoikeutta voidaan rajoittaa tiettyyn määrään asti ja käytettäväksi kerran asiakasta kohden. Esimerkiksi verkkokauppa voi mainostaa alennuskoodia mainoskanavissaan, että ensimmäiselle 100 tilaajalle koodilla X 20% alennus yli 50€ ostoksista.

Asiakkaan tiedot alennuskoodeissa

Lopuksi määritellään vielä, millä aikavälillä alennuskoodi on voimassa. Alennuskoodin voi ajastaa esimerkiksi viikonloppumyynnin oheiseen kampanjaan tai alennuskoodin voi luoda ilman päättymispäivää, jos kyseessä on edellä mainitun kappaleen tyylinen kampanja, jossa ensimmäiset X määrä asiakkaita saavat alennuksen kyseisellä koodilla.

Alennuskoodin vanheneminen

Automaattiset alennuskoodit

Automaattiset alennukset eroavat perinteisistä alennuskoodeista siten, että niitä ei tarvitse erikseen kirjoittaa kassalla, vaan ne lisäytyvät automaattisesti tilaukseen jos tilaus täyttää alennuskoodin vaatimukset. Automaattisia alennuskoodeja pystyy luomaan Shopifyyn samalla tavalla, kuin normaalejakin alennuskoodeja. Ne luodaan Shopifyn admin-paneelista kohdasta Discounts -> Automatic discounts.

 

Lisää tietoa alennuskoodeista löytyy myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

 

Takaisin ohjeeseen

 

Lue seuraavaksi

Vaihe 16: Otsikoiden ja kuvauksien hakukoneoptimointi (SEO) - Solwe
Vaihe 14: Asiakastietojen lisääminen Shopifyyn - Solwe

Ota meihin yhteyttä