Siirrä verkkokauppasi Shopifyhin

Harkitsetko verkkokauppasi siirtoa toiselle alustalle? Sinulle sopiva ja skaalautuva verkkokauppa-alusta voi tuoda paljon etuja liiketoiminnallesi. Uudella alustalla saatat pystyä tarjoamaan asiakkaillesi parempaa käyttökokemusta tai saada käyttöösi uusia ominaisuuksia, joita edellinen alusta ei välttämättä tarjonnut.

Verkkokaupan alustana vaihtaminen vaatii asiantuntemusta ja tarkkaa suunnittelua, jotta se sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja tehokkaasti. Meille on tullut tutuksi verkkokauppojen siirtäminen Shopifylle useilta muilta alustoilta, kuten WooCommercelta, Magentolta, Mycashflow:lta, Vilkkaalta, Flowvylta ja monilta muilta.

Verkkokauppa-alustan vaihto Shopifylle voi sopia yrityksellesi jos…

  • Nykyinen verkkokauppa-alusta alkaa rajoittamaan kasvua
  • Verkkokaupan kasvua tukevien ominaisuuksien laajentaminen on haastavaa tai hidasta
  • Tarvitset parempia integraatiomahdollisuuksia taustajärjestelmiin tai esim. markkinoinnin kanaviin
  • Nykyisen alustan kehityssykli on hidas ja jatkuvat manuaaliset päivitykset vievät aikasi oikealta kehitykseltä
  • Kävijäpiikit vaikuttavat verkkokaupan toimivuuteen ja palvelun nopeuteeen
  • Haluat helppokäyttöisemmän verkkokauppa-alustan: Nykyisen verkkokaupan tai sen ulkoasun muokkaaminen on hankalaa ja vaatii laajaa teknistä osaamista

Miksi vaihtaa verkkokauppa-alustaksi Shopify?

Shopify on yksi alan vankimmista ja luotettavimmista verkkokauppa-alustoista, jolla on valtava valikoima toimintoja ja ominaisuuksia. Se on myös yksi suosituimmista alustoista, joka on saavuttanut suosionsa helppokäyttöisyyden, monipuolisuuden ja tehokkuuden ansiosta. Shopify-verkkokaupan ylläpito ja päivittäinen muokkaaminen on helppoa, eikä vaadi teknistä osaamista tai koodaamista.

Shopify on SaaS-pohjainen verkkokauppa-alusta, jonka kuukausimaksuun sisältyvät mm. alustan takaama tietoturva, automaattisesti skaalautuvat palvelimet, automaattiset päivitykset ja nopeat latausajat.

Shopifyssa on kaikki olennaiset verkkokaupan ominaisuudet sisäänrakennettuna sekä sovelluskauppa, jonka sovelluksilla verkkokaupan toiminnallisuutta voi laajentaa entisestään. Shopifyn sovelluskaupassa on saatavilla yli 8000 sovellusta.

Shopify POS -kassajärjestelmän avulla on mahdollisuus yhdistää myymälät, pop-upit, messumyynti ja verkkokauppa samaan järjestelmään.

Lisätietoa Shopifysta

Miten verkkokauppa-alustan vaihto toteutetaan?

1. Siirron suunnittelu

Arvioimme siirrettävän datan määrän ja selvitämme asiakkaan tarpeet uuden verkkokaupan suhteen ja pyrimme tunnistamaan mahdolliset haasteet alustan vaihdon ja Shopifyn suhteen.

Migraatioprojektin yhteydessä on tärkeä ymmärtää asiakas-, tilaus- ja sisältötietojen nykytila, jotta voidaan varmistaa sujuva tietojen siirto Shopifyhin. Siirto pyritään toteuttamaan niin, että sillä on mahdollisimman vähän vaikutuksia asiakaskokemukseen tai kaupan toimintaan.

2. Uuden Shopify-verkkokaupan toteutus

Alustan vaihdossa keskitymme nykyisten toiminnallisuuksien parantamiseen uudessa kaupassa sekä datan siirtoon sekä sujuvaan vaihdokseen. Yleensä alustan vaihdon yhteydessä emme suosittele toteuttamaan heti liikaa uusia ominaisuuksia tai ottamaan käyttöön muita täysin uusia järjestelmiä, jotka eivät aiemmin ole olleet käytössä. Verkkokaupan alustan vaihto yksistään on iso projekti sekä asiakkaalle, että toimittajalle, joten nämä kannattaa yleensä toteuttaa projektin jälkeen jatkokehityksenä.

Siirron yhteydessä on hyvä miettiä, päivitetäänkö samalla verkkokaupan ulkoasua. Ulkoasu muuttuu joka tapauksessa aina hieman alustakohtaisista eroista johtuen. Halusitpa säilyttää nykyisen ulkoasun tai käyttää Shopifyhin siirtymistä tilaisuutena suunnitella sitä uudelleen, tiimimme tukee sinua kehittämään kauppasi entistä paremmaksi.

3. Migraation toteutus

Migraatio toteutetaan migraatiosovellusten avulla, osa tiedoista voidaan siirtää myös manuaalisesti kopioimalla. Paras tapa siirtää suuria datamääriä on käyttää siirtosovelluksia. Manuaalisesti kopioiminen ja liittäminen on kätevä tapa siirtää pienen sisältömäärän sivuja.

Tiedot tulee myös siirtää oikeassa järjestyksessä, jotta vältytään virheitä ja tiedot linkittyvät oikein. Esimerkiksi tuotteet tulee siirtää ennen asiakastietoja ja tilauksia, jotta vanhat tilaukset liittyvät oikein asiakastietoihin.

Vanhasta kaupasta siirretään vain olennainen data, koska ylimääräiset siirrettävät tiedot pidentävät prosessin kestoa.

4. SEO & URL-ohjaukset

URL-ohjausten määritys on tärkeää, jotta orgaaninen hakukonenäkyvyytesi ei romahda alustaa vaihtaessa mm. erilaisen URL-osoiterakenteen takia. Jos uudelleenohjauksia ei tehdä oikein verkkokauppa-alustaa vaihtaessa, kävijät päätyvät Googlen hakutuloksista 404-sivulle, mistä Google rankaisee hakusijoituksissa.

Varmistamme siirron yhteydessä kauppasi oikeanlaisen indeksoinnin ja sen, että uudelleenohjaukset on määritelty oikein, jotta URL-rakenteen muutosten SEO-vaikutukset voidaan minimoida.

5. Jatkuva kehitys

Verkkokauppaa tulisi kehittää jatkuvasti varsinkin kasvuyrityksessä, ja me Solwella autamme sinua viemään verkkokauppasi seuraavalle tasolle. Tarjoamme Shopify-kehityspalvelua, jonka avulla autamme Shopify-kauppiaita mm. käyttökokemuksen parantamisessa tai verkkokaupan optimoinnissa.

Asiakkaitamme, jotka ovat vaihtaneet meidän kanssa Shopifylle

Usein kysyttyä Shopifylle vaihtamisesta

Tyypillisesti verkkokaupan migraatioprojektit kestävät 6-12 viikkoa. Alustan vaihdon kesto riippuu kuitenkin toteutuksen ja siirrettävien tietojen laajuudesta.

Kaupan ulkoasu muuttuu aina hieman alustan vaihdon yhteydessä alustakohtaisista eroista johtuen. Huolehdimme aina projekteissamme, että muutos tapahtuu parempaan suuntaan.

Alustan vaihtaminen ei johda käyttökatkoksiin. Lähtökohtaisesti verkkokauppa on käytössä vanhalla alustalla siihen asti, kunnes verkkokauppa on valmistunut ja sen toiminta siirretään uudelle alustalle. Kun uusi verkkokauppa julkaistaan, voi siirrossa syntyä yleensä max. muutaman tunnin katkos.

Siirrettävät tiedot pysyvät turvassa koko siirron ajan, ja ne myös aina varmuuskopioidaan. Lisäksi tiedot pysyvät siirron ajan tallessa myös vanhassa verkkokauppa-alustassa, joten tiedot eivät häviä tai alustan vaihdon aikana.

Verkkokaupan alustan vaihtoprojektit ovat yleensä hyvin laajoja projekteja, jotka onnistuneesti toteutettuna vaativat laaja-alaista osaamista ja kokemusta migraatioista ja alustasta, jolle verkkokauppa vaihdetaan. Alustan vaihtoon liittyy aina riskejä mm. hakukonenäkyvyyden ja uuden kaupan julkaisun suhteen ja pahimmillaan huonosti toteutettu alustan vaihto voi aiheuttaa merkittävää haittaa koko liiketoiminnalle.

Solwen Shopify-ammattilaiset osaavat ottaa huomioon kaikki olennaiset alustan vaihtoon liittyvät asiat, varmistaa tietojen oikeanlaisen siirron sekä minimoida riskit hakukonenäkyvyyden suhteen. Ammattilaisen avulla voidaan myös varmistaa, että siirto sujuu mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, jolloin verkkokaupan toiminta ei kärsi tarpeettomasti siirron aikana.

Kerro meille projektistasi