Vaihe 3: Teeman valitseminen Shopify-verkkokauppaan

Vaihe 3: Teeman valitseminen Shopify-verkkokauppaan - Solwe

illustraatioita lasten piirretyistä macbookin näytöllä

Teeman valitseminen

Teeman valitseminen verkkokauppa-projekteissa on yksi tärkeimmistä vaiheista, sillä se määrittää miltä tuleva verkkokauppasi tulee näyttämään ja tuntumaan. Teema ostetaan kertaluontoisena ostoksena eikä siitä tule lisäkustannuksia kuukausimaksuihin. Sen avulla sivusto saa uuden ilmeen ja osaan teemoista on liitetty suoraan sovellusten tarjoamia lisäominaisuuksia, kuten Twitter- tai Instagram-feedin lisäys suoraan sivustolle.

Teeman valitseminen voi tuntua vaikealta, sillä internet on pullollaan teemoja mitä erilaisempiin käyttötarkoituksiin. Teemoja voi ladata Shopifyn omasta teemakaupasta tai muilta verkosta löytyviltä teemoja tarjoavilta sivustoilta kuten ThemeForestista. Shopifyn omasta teemakaupasta on saatavilla 10 ilmaista sekä yli 80 maksullista teemaa, jotka maksavat 140-180 dollaria. Vaikka teeman saattaisi saada halvemmalla jostain muualta kuin Shopifyn omasta teemakaupasta, suosittelemme suuresti ostamaan sen juuri sieltä. Muualta ladattujen teemojen tekijät eivät välttämättä ole perehtyneet Shopifyn tekniikoihin ja käytettyihin standardeihin ja teemat saattavat hidastaa kaupan toimintaa tai eivät toimi esitetyllä tavalla. Joten siinä missä luulet säästäväsi, aiheutat vain itsellesi harmaita hiuksia ja päänvaivaa, kun asiakkaat laittavat viestiä ettei kauppa toimi oletetulla tavalla.

Shopifyn teemakauppa | JWEB

Jos haluat pienellä vaivalla tehdä kaupastasi näyttävämmän näköisen, suosittelen valitsemaan maksullisen teeman verkkokauppaasi. Niistä löytyy enemmän ominaisuuksia ja muokkausvaihtoehtoja verrattuna ilmaisiin teemoihin.

Ulkoasun muokkaaminen

Kun olet lisännyt teeman verkkokauppaasi, voit muokata sen ulkoasua helposti kirjautumalla Shopifyn admin puolelle ja navigoimalla kohtaan Online Store ja painamalla nappia "Customize".

Teeman muokkaus | JWEB

Customize nappi aukaisee Shopifyn teemaeditorin, mistä pystyt muokkaamaan miltä verkkokauppasi ulkoasu näyttää. 

Mitä editorin avulla voi tehdä:

  • Muokata miltä sivuston yläosa (header) ja alaosa (footer) näyttää
  • Lisätä logon sivustolle
  • Lisätä sivustolle faviconin, pieni logo, joka näkyy selaimessa välilehdissä
  • Muokata sivuston etusivun ulkoasua
  • Liittää sosiaalisen median linkit sivustolle
  • Vaihtaa fontteja
  • Muokata sivuston värimaailmaa

Kaikkia sivustolla näkyviä elementtejä ei voi valitettavasti editorin kautta muokata, mutta niihin pääsee kyllä käsiksi muokkaamalla sivuston koodia kohdasta Online Store -> Actions -> Edit code. Pienten yksityiskohtien muokkaamiseen olisi hyvä tietää vähintään perusteet HTML/CSS/Liquid ohjelmoinnista, muuten koodin muokkaamisella voi saada isoakin tuhoa aikaiseksi.

Lisää tietoa teeman muokkaamisesta saa myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

P.S. 

Jos koet olevasi pihalla termistön tasolla, niin meiltä saat apua muun muassa teeman päivitykseen ja moniin muihin muokkaustöihin, jolloin voit keskittyä olennaiseen samalla kun me hoidamme koodisolmut.

 

Takaisin ohjeeseen

 

 

Lue seuraavaksi

Vaihe 4: Tuotteiden lisääminen Shopify-verkkokauppaan - Solwe
Vaihe 2: Shopify-planin valinta - Solwe

Ota meihin yhteyttä