Uutiset

Foundations - Shopify Editions Winter ‘24

Shopify Editions - Winter 24

Mikä on Shopify Editions?

Shopify Editions on Shopifyn puolivuosittainen julkistustapahtuma, jossa Shopify kertoo seuraavan kuuden kuukauden aikana julkaistavat uudistukset ja uudet ominaisuudet. Editions koostuu yli sadasta uudistuksesta Shopifyyn.

Tästä artikkelista löydät Solwen nostamat uudet muutokset ja kaikki ominaisuudet löydät kootusti Shopifyn Editions sivulta.

Uudistukset kaikille kauppiaille

Variaatioiden maksimimäärä nousee

Nykyinen tuotevaihtoehtojen määrä nousee 100 vaihtoehdosta 2000 vaihtoehtoon. Tämä mahdollistaa monimutkaisempienkin tuotteiden lisäämisen ja helpottaa asiakkaita löytämään haluamansa tuotteen verkkokaupasta.

Shopify Subscriptions - Shopifyn oma jatkuva tilaus

Jatkuvia tilauksia on aikaisemmin pystynyt kyllä tekemään myös Shopifyllä esim. ReChargen sovelluksen avulla. Nyt jatkuvien tilauksien teko onnistuu myös Shopifyn omalla ilmaisella sovelluksella Shopify Subscriptions -sovelluksella.

Lue lisää: https://apps.shopify.com/shopify-subscriptions

Shopify Magic / AI tekoälyratkaisut

Shopifyn tekoälyratkaisut laajentuvat tuotekuvien muokkaamiseen, jonka avulla voi esim. poistaa tuotekuvista taustat automaattisesti. Tekoälyn avulla voidaan myös jatkossa kirjoittaa sisältöjä verkkokaupan sisältösivuille.

Uudistetut tuotekategoriat & luokitukset

Uudistettu tuotetaksonomia mahdollistaa tuotteiden tarkemman kategorisoinnin ja helpottaa mm. tuotteiden myynnissä muissa myyntikanavissa, tuotteiden kategorisoinnissa verkkokaupan sisällä sekä nopeuttaa tuotteiden luomista.

Tuotekategorian metatiedot

Uudistettuihin kategorioihin on mahdollista lisätä metatietoja, joiden avulla kategorian tuotteiden massamuokkaamisesta tulee tehokkaampaa. Esimerkiksi tuotekategorialle voidaan määrittää tuotteille lisättävät metatiedot ja tuotetta luotaessa kategorian valitseminen avaa kyseiset lisätiedot lisättäviksi. Jos kyseistä tietokenttää muutetaan, päivittyy se automaattisesti kaikille tuotteille, jotka on luotu hyödyntäen metatietoja. Eli esimerkiksi, jos väriä halutaan tarkentaa punaisesta tummanpunaiseksi, riittää tämän vaihtaminen yhteen paikkaan josta tieto päivittyy kaikille kategorian muille tuotteille.

Uudistetut kategoriat ovat vielä early access tilassa ja odotuslistalle voi ilmottautua Shopify Editions sivulla.

Parannettu haku Translate & Adapt -sovelluksessa

Sovelluksen sisään on lisätty toiminto, jolla voi hakea kaikesta tiettyä käännöstä kaikesta sisällöstä ja löytää käännettävä kokonaisuus helpommin.

Markkinakohtaiset varastot

Toiminnallisuuden avulla voi määritellä, mitkä varastot ovat käytettävissä markkinakohtaisesti. Esimerkiksi Euroopassa sijaitsevasta varastosta voidaan rajata pois Amerikan markkinasta ostavat asiakkaat.

Uudistukset Plus kauppiaille

Kassa & muokattavuus

Shopify Plus kauppiaat voivat tulevaisuudessa muokata kassaa yhä enemmän oman näköiseksi. Uutena ominaisuuksena kassalle saa lisäosat saa käyttöön myös Thank you ja Order Status -sivuille.

Shopify Combined Listings

Uusi Combined Listings sovellus julkaistaan pian Shopify Plus kauppiaille. Sovelluksen avulla voidaan yhdistää verkkokaupasta löytyviä tuotteita yhdistetylle tuotekortille. Ominaisuudesta suurimman hyödyn saa kauppiaat, joiden variaatiorakenne verkkokaupassa yksiportainen.

Esimerkiksi jos verkkokaupasta löytyy samaa t-paitaa monessa eri värissä ja jokainen väri on oma tuotteensa, voidaan nämä yhdistää sovelluksen avulla yhdeksi tuotteeksi. Tuotesivulla asiakas voi vaihtaa eri vaihtoehtojen välillä lataamatta sivua uudestaan ja löytää näin helpommin etsimänsä tuotteen. Lisäksi uutena ominaisuutena sovelluksen kautta luotujen tuotteiden variaatioiden saatavuutta on mahdollista hallita, joka ei aikaisemmin ollut mahdollista perinteisen variaatiorakenteen avulla.

Lue lisää: https://www.shopify.com/enterprise/combined-listings

Hakutoiminnallisuus - Semantic Search

Semanttinen haku on hakukonetekniikka, joka tulkitsee sanojen ja lauseiden merkitystä. Haun tulokset palauttavat sisältöä, joka vastaa kyselyyn eikä sisältöä joka vastaa suoraan haettuja termejä. Tekoälyllä varustettu Shopifyn haku tulee jatkossa hyödyntämään Semantic Search ominaisuutta, jonka avulla käyttäjät saavat yhä parempia tuloksia haettaessa verkkokaupasta. Ominaisuus on alkuun saatavilla Shopify Plus käyttäjille.

B2B-myynti Shopifyllä

Shopifyn omaan B2B myyntikanavaan tulee käyttöön myyntiagentit, joiden avulla kauppiaat voivat määritellä tukkupuolelle uudenlaisen käyttäjäprofiilin. Agenteille voidaan määritellä asiakkuudet, jonka puolesta agentti voi tehdä tilauksia. Lisäksi B2B puolelle voidaan määritellä jatkossa yksilöllisempiä alennuksia B2B hintojen lisäksi.

Uudistukset Shopify POS

POS laitteiden kieliversioinnin & smart gridin hallinta

Verkkokaupan hallinnan kautta voi jatkossa määrittää POS-laitteiden kieliversioita ja näyttää tuotteet, kuvaukset sekä alennukset myös paikallisella kielellä.

Lisäksi POS laitteiden käyttöliittymää pystyy mukauttamaan lokaatio kohtaisesti verkkkokaupan hallinnasta, joka on aikaisemmin täytynyt tehdä laitekohtaisesti.

Mukautetut POS kuitit

Kuitteja pystytään jatkossa muokkaamaan Shopifyn Liquid koodilla juuri sen näköiseksi kun halutaan. Aikaisemmin kuitit ovat olleet staattisia ja niiden ulkoasua on pystynyt muokkaamaan vain rajoitetusti.

Ship from store

Jos asiakas ei löydä toivottua kokoa tai tuotetta liikkeestä ja sitä löytyy toisesta varastosta, voidaan tilaus luoda normaalin kassamyynnin tapaan, maksaa liikkeessä ja toimitetaan asiakkaalle haluttuun toimitusosoitteeseen.

Myyjien seuranta paranee

Myyjät voi lähettää asiakkaille tuotteista ostolinkin verkkokauppaan ja tilauksen vahvistuksen yhteydessä tilauksen tietoihin lisätään myyjän tiedot. Tämän avulla voidaan seurata tarkemmin myyjien tekemää kokonaismyyntiä myös verkkokaupan puolella.

Lue seuraavaksi

Gmailin ja Yahoon uudet vaatimukset tulevat voimaan helmikuussa - olethan varautunut

Ota meihin yhteyttä