Mikä on Shopify POS?

Shopify POS on Point of Sale -järjestelmä eli kassajärjestelmä kivijalkakauppoihin, mikä toimii yhdessä Shopify-verkkokauppasi kanssa. Shopify POS:lla yhdistät kivijalkaliikkeessä tapahtuvat myynnit verkkokaupan kanssa, jolloin näet kokonaisvaltaisen kuvan myynnistäsi yhdestä paikasta. Shopify POS mahdollistaa myös paljon käteviä lisäominaisuuksia kassajärjestelmään, joita perinteisissä kassajärjestelmissä ei yleensä ole. Shopify POS mahdollistaa sinulle selkeämmän raportoinnin tuomalla kaiken yhden järjestelmän alle ja voit keskittyä kaupan tekemiseen hyvien työkalujen ansiosta. Henkilökunnalle helppokäyttöinen käyttöliittymä omine henkilökohtaisine profiileineen helpottaa kaikkien arkea.

Shopify POS yhdistää verkkokauppasi ja kivijalkaliikkeesi

Shopify POS mahdollistaa kivijalassa tapahtuvan myynnin datan ja informaation yhdistämisen verkkokaupan kanssa toimivaksi kokonaisuudeksi. Yksi kokonaisuus antaa sinulle selkeän kuvan myymälöiden sekä verkkokaupan myynnistä. Kun kassajärjestelmä toimii kaikkien myymälöiden ja verkkokaupan kanssa yhteen, voit huoletta keskittyä palvelemaan asiakkaitasi ja tekemään myyntiä.

Yhtenäistä dataa kokonaiskuvasta

Asiakasdatan, myynnin datan sekä tuoteinformaation synkronointi toimii vaivattomasti Shopify POS:n kanssa. Shopify POS:n kassajärjestelmässä voit muun muassa luoda uusia asiakastilejä sekä uusia tuotteita tilanteen vaatiessa - ja nämä kaikki synkronoituvat automaattisesti verkkokaupan kanssa. Shopify POS:n avulla pystyt myös keräämään tuotearvosteluita myymälöistä tehdyistä ostoista. Myymälässä tehdyt ostot synkronoituvat suoraan verkkokaupan kanssa, joka mahdollistaa samat työkalut tilauksen jälkeiselle viestinnälle kuin verkkokaupassakin.

Helppokäyttöisyyttä henkilökunnalle

Shopify POS:n avulla voit luoda henkilökunnalle henkilökohtaisella PIN-koodilla käyttäjät kassajärjestelmään, minkä avulla jokaisen myyjän tekemän myynnin seuraaminen on helppoa ja vaivatonta. Jokaisen myyjän on mahdollista muokata Shopify POS -kassajärjestelmän käyttöliittymää mieluisakseen. Muokattava käyttöliittymä lisää myyjän mieluisaa käyttökokemusta. Pystyt myös luomaan erilaisia oikeuksia eri myyjätileille, mikä helpottaa myyjien hallintaa.

Käyttöliittymä on selkeä ja intuitiivinen. Päivittäiset kassatapahtumat sekä erikoisemmatkin tilanteet hoituvat sujuvasti Shopify POS:lla. Palautukset ovat yksinkertaisia toteuttaa riippumatta siitä, onko tilaus tehty verkkokaupassa tai myymälässä. Myös tuotteiden lisääminen myyntitilanteessa on helppoa.

Asiakkaalle yhtenäistä ostokokemusta

Kun asiakas ostaa myymälästä, voit lähettää hänelle suoraan kuitin sähköpostiin Shopify POS:n avulla. Asiakas saa yhtenäisen ostokokemuksen verkkokaupassa sekä myymälässä. Vaikka asiakas ei ostaisikaan myymälästä mitään, niin voit silti lähettää hänelle informaatiota tuotteeseen liittyen ja mahdollisen tarjouksen tuotteeseen, jotta asiakas loppujen lopuksi päätyy tekemään tilauksen. Shopify POS mahdollistaa myös reaaliaikaisen saldon näkyvyyden verkkokauppassa myymäläkohtaisesti, jolloin asiakas näkee selkeästi onko hänen etsimäänsä tuotetta saatavilla tietyissä myymälöissä.

Selkeyttä varastonhallintaan

Shopify POS mahdollistaa varastojen synkronoinnin myymäläkohtaisesti. Shopify POS:n avulla myös kauppiaan kuva varastosta on ajantasalla. Oli kyse sitten varastoista, myymälöistä tai jopa pop-up-myymälöistä - varaston synkronointi onnistuu kaikkien osalta Shopify POS:lla.

Sovelluksilla lisäominaisuuksia Shopify POS:iin

Shopify POS:lle on olemassa omia sovelluksia Shopify App Storessa, joiden avulla voit lisätä ominaisuuksia omaan kassajärjestelmääsi. Sovelluksilla pystyt esimerkiksi lisäämään työkaluja kassajärjestelmääsi lisämyyntiä varten, kanta-asiakasohjelmia, varastonhallintaa helpottavia sovelluksia ja paljon muuta. Monet tutut sovellukset esimerkiksi Wholesale Club, Stamped.io ja Frequently Bought Together toimivat Shopify POS:n kanssa yhteen.

Usein kysytyt kysymykset Shopify POS:sta

Suomi kuuluu Shopify POS:n virallisesti tuettuihin maihin ja on monilla suomalaisilla liikkeillä sekä verkkokauppojen pop-up -myymälöillä käytössä.

Shopify POS:lle saa integroidun maksupäätteen, joka toimii Shopify Paymentsin maksusopimuksia hyödyntäen. POS:ia voi käyttää myös minkä tahansa erillismaksupäätteen kanssa.

Shopify POS:lle on saatavilla kaikki olennaiset lisälaitteet myymälässä myymiseen. Katso tarkemmin tuet laitteet Shopifyn sivuilta.

Shopify POS -yhteensopivia laitteita voi tilata mm. Shopifyn omasta verkkokaupasta.