Vaihe 6: Domainin liittäminen Shopify-verkkokauppaan

Vaihe 6: Domainin liittäminen Shopify-verkkokauppaan - Solwe

Google-hakukone auki tabletilla naisen käsissä ylös nostettuna

Domainin ostaminen Shopifyn kautta

Domainin eli www-osoitteen liittämiseen Shopify-kauppaan löytyy kaksi vaihtoehtoa. Voit joko ostaa uuden domainin suoraan Shopifyn hallintapaneelista tai kytkeä jo omistetun domainin verkkokauppaasi. Shopifyn kautta ei saa kuitenkaan ostettua .fi päätteisiä Suomeen viittaavia verkkotunnuksia, mutta voit liittää .fi päätteen toiselta domainpalvelulta. Jos käyttöösi soveltuu kansainvälisempi .com domain tai jokin muu, voit ostaa sen kätevästi suoraan kohdasta Online Store -> Domains -> Buy new domain. Jos ostat domainin Shopifyn kautta, se kytkeytyy automaattisesti kiinni verkkokauppaasi ja kauppasi löytyy ostamastasi www-osoitteesta.

Osta domain Shopifyn kautta | JWEB

Domain toisesta palvelusta

Jos olet ostanut domainin ennakkoon, voit kytkeä sen kiinni kauppaasi muokkaamalla domainin DNS-asetuksia tunnuksen välittäjän palvelussa. Voit myös kytkeä sen automaattisesti, jos välittäjällä on automaattinen liittäminen käytössä (esim. GoDaddy). Domainin saa kytkettyä kiinni kohdasta Online Store -> Online Store -> Domains -> Connect existing domain.

Liitä domain Shopify kauppaan | JWEB

Seuraavassa kohdassa tarkastetaan, löytyykö domainin DNS-asetuksista oikeat osoitteet. Jos asetuksissa on jotain väärää, tulee korjausehdotukset näkyviin painikkeella "Verify connection".

Vahvista domain | JWEB

Jos kaikki menee oikein ja domain on liitetty Shopify-kauppaasi, saat ilmoituksen siitä ja verkkoliikenne ohjataan uuteen osoitteeseesi.

Domain liitetty onnistuneesti | JWEB

Sähköpostien vastaanottaminen

Shopifyn kautta ostettuihin domaineihin voi lisätä tulevan sähköpostin välityksen domainin kautta esimerkiksi info@yritys.com > välitys omaan sähköpostiin. Sähköpostin välityksen voi ottaa käyttöön Shopifyn admin-puolelta kohdasta Online Store -> Domains -> valitse ostamasi domain -> Add forwarding email address.

Jos ostit domainisi muun palveluntarjoajan kautta, voit ottaa yhteyttä heidän tukeen ja pyytää sähköpostin välitystä tai kytkeä sen päälle suoraan palveluntarjoajan verkkopalvelusta. Yleensä domainin ylläpidon hintaan kuuluu myös sähköpostien välitys.

Sähköpostien lähettäminen

Jos haluat lähettää sähköposteja oman domainisi kautta niin, että vastaanottaja näkee lähettäjän osoitteessa domainisi muotoa @yritys.fi, helpoin tapa on ottaa käyttöön Googlen G Suite. Sähköpostien lisäksi sen kautta saa käyttöön Googlen tuoteperheen muut sovellukset kuten pilvitallennustilaa. Jos ostit domainin Shopifystä, saat liitettyä G Suiten näppärästi suoraan Shopifystä. Jos domainisi on ostettu toiselta palveluntarjoajalta, pitää domainin sähköpostiin liittyvät asetukset muuttaa osoittamaan Googlen palvelimille.

Lisää tietoa domainien liittämisestä saa myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

 

Takaisin ohjeeseen

 

Lue seuraavaksi

Vaihe 8: Toimitustapojen lisääminen Shopify-verkkokauppaan - Solwe
Vaihe 5: Tuotekategorioiden lisääminen Shopify-verkkokauppaan - Solwe

Ota meihin yhteyttä