Vaihe 8: Toimitustapojen lisääminen Shopify-verkkokauppaan

Vaihe 8: Toimitustapojen lisääminen Shopify-verkkokauppaan - Solwe

infotaulu, jossa lukee "free shipping" ja peukku ylös -emoji.

Maksutapojen lisäksi verkkokauppaan lisätään myös kaikki käytössäsi olevat toimitusvaihtoehdot. Toimitusvaihtoehtoihin voi lisätä toimitusalueet (shipping zones) ja toimitusmaksut (shipping rates).

Toimitusvaihtoehtoja pääsee lisäämään Shopifyn admin-paneelista kohdasta Settings -> Shipping and delivery.

Sivun ylälaidasta löytyy kohta "shipping origin", joka kuvaa lähetyspaikkaa. Jos toimitat tuotteesi suoraan omasta varastostasi, tästä kohdasta löytyy yrityksesi kotiosoite. Osoitetta pääsee muokkaamaan klikkaamalla sitä.

Tarjottavat toimitusvaihtoehdot löytyvät seuraavasta kohdasta. Ensin määritellään toimitusalueet eli maat mihin toimitetaan ja niiden alta toimitusvaihtoehdot, joita maahan tarjotaan. Jos toimitat Suomeen ja ulkomaille, voit luoda yhden toimitusalueen Suomeen ja toisen muulle maailmalle. Toimitusvaihtoehtoja voi määritellä hinnan tai painon mukaan. 

Toimitusvaihtoehdot painon mukaan

Jos olet lisännyt verkkokaupasta löytyville tuotteillesi oikean painon tuotteita lisättäessä, voit helposti määritellä asiakkaalle tarjottavat toimitusvaihtoehdot tilauksen yhteispainon mukaan. Jos kuitenkin osalta tuotteistasi puuttuu paino tai et ole määritellyt tuotteille painoa, voit siirtyä "toimitusvaihtoehdot hinnan mukaan" -kohtaan.

Toimitusvaihtoehtoja luotaessa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että tilattaessa verkkokaupastasi asiakkaalle tarjotaan aina tilaisuus valita toimitusvaihtoehto. Jos toimitusvaihtoehdot määräytyvät painon mukaan, on tärkeää ettei vaihtoehtojen väliin jää rakoja, jolloin asiakas ei pysty valitsemaan toimitusvaihtoehtoa. Jos tarjoat toimitusta 0 - 5 kg:n painoiselle tilaukselle ja seuraava vaihtoehto on 6 - 10 kg, asiakas ei pysty tilaamaan kaupastasi jos tilauksen paino asettuu 5 ja 6 kilon väliin.

Toimitusvaihtoehdot hinnan mukaan

Hinnan mukaan määräytyvät toimitusvaihtoehdot ovat helpoin ja käytetyin ratkaisu. Kaikilla tuotteilla on luonnollisesti jokin hinta ja toimitusvaihtoehdot määräytyvät hinnan mukaan. Hinnan mukaan on myös helppo määritellä myös ilmainen toimitus, kun tilauksen loppusumma ylittää tietyn euromäärän. 

Esimerkki toimitusvaihtoehdoista

Alta löytyvässä kuvassa on määritelty Postin paketit painon mukaan ja yli 65€ tilauksille ilmainen toimitusmaksu. Kansainväliselle toimitukselle tarjotaan yhtä kiinteää hintaa ja yli 100€ tilaukset toimitetaan ilmaiseksi.

Toimitustavat Shopify-verkkokauppa - JWEB

Jos tarkoituksenasi on ottaa käyttöösi Postin tai muun palveluntarjoajan integraatiot, toimitusvaihtoehdot määritellään sovelluksen sisällä. Esimerkiksi jos haluat toimittaa tilauksia Postin pakettiautomaatteihin ja haluat integraation Postin palveluihin, voit etsiä sovelluskaupasta siihen soveltuvan sovelluksen.

 

Lisää tietoa toimitusvaihtoehtojen lisäämisestä saa myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

 

Takaisin ohjeeseen

 

Lue seuraavaksi

Vaihe 9: Maksuvaiheen (checkout) asetuksien muokkaaminen - Solwe
Vaihe 6: Domainin liittäminen Shopify-verkkokauppaan - Solwe

Ota meihin yhteyttä