Vaihe 27: Lähetä sivustokartta Googlelle

Vaihe 27: Lähetä sivustokartta Googlelle - Solwe

Google-hakukonesivu auki Samsung-tabletilla Chrome-mobiiliselaimella.

Sivustokartta eli sitemap sisältää linkit verkkokaupan tuotteisiin, tuotekuviin, sivuihin, tuotekategorioihin sekä blogijulkaisuihin. Kun uusi sivusto avataan, siitä kannattaa ilmoittaa Googlelle niin sivuston sisältö löytyy hakutuloksista helpommin.

Sivustokartta sijaitsee Shopify-sivuston domainin juurihakemistossa kohdassa sinun-domain.fi/sitemap.xml. Sivustokartta luodaan automaattisesti ja se sisältää kaikkien sivustoltasi löytyvien sisältöjen linkit. Se myös päivittyy automaattisesti, jos muokkaat tai lisäät sivustollesi uutta sisältöä.

Sivuston omistuksen vahvistaminen

Ennen kuin voit lähettää sivustokartan Googlelle, sinun täytyy vahvistaa että olet sivuston oikea omistaja.

Sivuston voi vahvistaa Googlen Search Consolessa kahdella eri tavalla. Voit vahvistaa omistavasi koko verkkotunnuksen kerrallaan sisältäen kaikki variaatiot domainista, kuten https://sinun-sivu.fi tai www.sinun-sivu.fi, lisäämällä domainin hallintaan DNS-tietueihin TXT-kenttään Googlen tarjoaman vahvistuskoodin. Toinen vaihtoehto on lisätä esimerkiksi sivustosi head-osioon Googlen script-tagi, jolla vahvistetaan kukin verkkotunnuksen variaatio yksi kerrallaan.

Jos vain on mahdollista suosittelen vahvistamaan koko verkkotunnuksen kerrallaan ensimmäisen ohjeen mukaisesti. 

Sivusto-omaisuuden vahvistaminen Googlelle

 

Sivustokartan lähettäminen

Kun olet vahvistanut sivuston omistajuuden voit lähettää sivustokartan Googlelle Search Consolen admin-paneelista navigaatiosta kohdasta Sivustokartat. Aukeavalla sivulla kirjoita oman domainisi perään sitemap.xml ja paina lähetä-nappia niin Google saa tiedon sivustosi rakenteesta ja alkaa indexoimaan sitä hauissa.

Sivustokartan (sitemap) lähettäminen Googlelle

 

Lisätietoa sivustokartasta ja sen lähettämisestä löydät myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

 

Takaisin ohjeeseen

 

Lue seuraavaksi

Vaihe 28: Markkinoi verkkokauppaasi - Solwe
Vaihe 26: Julkaise verkkokauppasi - Solwe

Ota meihin yhteyttä