Vaihe 28: Markkinoi verkkokauppaasi

Vaihe 28: Markkinoi verkkokauppaasi - Solwe

Onneksi olkoon, olet päässyt viimeiseen vaiheeseen Shopify-verkkokauppaprojektissasi! Vaikka tämä osa on viimeinen, se on silti yksi tärkeimmistä vaiheista verkkokauppaasi liittyen.

Vaikka olisit rakentanut teknisesti erittäin toimivan ja asiakasystävällisen verkkokaupan sekä kirjoittanut osuvat tuotekuvaukset, mutta et markkinoi sivustoasi ollenkaan, et välttämättä saa myytyä tuotteitasi odotetulla tavalla. Verkkokaupan markkinointiin täytyy panostaa aikaa ja rahaa, jotta ihmiset löytävät tuotteesi tai palvelusi. Internetissä on yli 200 miljoonaa aktiivista verkkosivustoa, ja juuri julkaistun sivuston löytyminen suoraan Googlen hakutuloksista ensimmäisenä on täysi mahdottomuus. Ilman hyvin suunniteltua markkinointia on epätodennäköistä, että verkkokaupasta löytyvät tuotteesi myyvät loppuun.

Monet ihmiset miettivät, miksi heidän verkkokauppansa ei myy, vaikka sivusto on toteutettu viimeisen päälle ja itse sivuston toiminnassa ei ole mitään vikaa. Yleensä ongelmana on huonosti toteutettu mainonta, jonka johdosta sivuston liikenne on minimaalista. Muutaman postauksen jakaminen Facebookissa, minimibudjetilla markkinointi ja tilausten odottelu ei välttämättä tuota samoja tuloksia kuin suunnitellun markkinoinnin toteuttaminen.

Facebook ja Google ovat suosituimmat palvelut, joiden avulla verkkosivustoja markkinoidaan. Ne eivät välttämättä kuitenkaan ole ne tärkeimmät kanavat juuri teidän yrityksellenne. Toisille riittää, kun panostaa vahvasti vain toiseen vaihtoehtoon ja toiset yritykset tarvitsevat kaiken mahdollisen näkyvyyden tavoitellun tuloksen saamiseen.

Paikallisille markkinoille tähtäävien yritysten tehokkain markkinointikeino saattaa olla yrityksen maineen leviäminen puskaradion kautta tai hyvä tunnettuus paikallisella tasolla. Paikallisia yrityksiä haettaessa jokaisella yrityksellä kannattaa olla luotuna Googlen My Business -tili, jonka avulla saat yrityksesi tiedot näkyviin yrityksen nimeä haettaessa Googlesta.

Erilaisia tapoja markkinoida on siis monia, joten ei kannata turhautua ennen kuin olet löytänyt juuri sinun yrityksellesi sopivan vaihtoehdon. Jos asia tuntuu ylitsepääsemättömältä, kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi markkinointitoimistoihin tai meihin. Voimme yhdessä käydä läpi, mitkä vaihtoehdot voisivat toimia teidän yrityksenne liiketoimintamallissa parhaiten.

 

Lisätietoa markkinointisuunnitelman laatimisesta saat myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

 

Takaisin ohjeeseen

 

Lue seuraavaksi

Vaihe 27: Lähetä sivustokartta Googlelle - Solwe

Ota meihin yhteyttä