Vaihe 10: Shopify-verkkokaupan veroasetusten muokkaaminen

Vaihe 10: Shopify-verkkokaupan veroasetusten muokkaaminen - Solwe

 

Musta laskin pöydällä laskuraporttien päällä

Shopify-verkkokauppaan liittyviä veroasetuksia pääsee muokkaamaan kohdasta
Admin -> Settings -> Taxes.

Asetuksista löytyy kaksi eri aluetta: Tax regions ja Tax calculations. Ensimmäisessä kohdassa voit määritellä toimitusmaiden veroprosentit. Toisessa kohdassa määritellään verkkokaupan yleiset veroasiat.

Shopify verkkokauppa veroasetusten alueet

Shopify määrittelee toimitusmaiden verokannat automaattisesti kaupan kotimaan mukaan. Suomessa sijaitseville verkkokaupoille ennalta säädetyt veroasetukset ovat veroprosentti Suomeen 24% ja ulkomaantoimituksissa 0%.

Veroasetuksia pääsee muokkaamaan kyseisen maan kohdalta klikkaamalla painiketta "Edit". Veroasetuksia ei kannata muokata, jos et ole varma siitä, mitä olet tekemässä. Veroasetuksia tulee kuitenkin muokata, jos myyt verkossa tuotteita tai palveluita, joiden verokanta on muu kuin yleinen arvonlisäverokanta 24%.

Eriävät verokannat Shopify-verkkokaupassa

Jos myyt verkkokaupassasi tuotteita tai palveluita, joiden verokannat ovat erilaiset keskenään voit muokata tietyn tuotteen, tuotekategorian tai toimituksen verokantaa kohdassa "Tax overrides" klikkaamalla linkkiä "Add a tax override".

Jos myyt tuotteitasi ulkomaille voit lukea lisätietoja EU:n sisäisestä ja kansaivälisen myynnin verotuksesta mm. Paytrailin blogista

HUOMIO: EU:ssa on tullut 1.7.2021 voimaan One Stop Shop -verouudistus, joka vaikuttaa EU:n sisämarkkinoilla kuluttajille tapahtuvaan palveluiden ja tuotteiden etämyynnin verotukseen. Voit lukea lisää uudistuksesta sekä sen vaikutuksesta Veron sivuilta.

Shopify verkkokaupan veroasetukset

Seuraavassa kohdassa voidaan määritellä, kuinka verkkokaupasta löytyvät hinnat käyttäytyvät. Sisältävätkö verkkokaupassa näkyvät tuotteiden hinnat verot, vai lisätäänkö verot tuotteisiin vasta tuotteiden ostovaiheessa. Yleensä tässä kohdassa valitaan, että kaikki verkkokaupassa näytettävät hinnat sisältävät verot.

Toimituksesta maksettavat verot määräytyvät tuotteiden alv-kannan mukaan. Yleensä toimituksen verokanta on yleinen arvonlisäverokanta 24%, mutta jos myyt verkkokaupastasi pelkästään toiseen verokantaan kuuluvia tuotteita tai palveluita, toimituksen verokannaksi voidaan määritellä sama alennettu verokanta.

Lisää tietoa veroasetusten muokkaamisesta saa myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

 

Takaisin ohjeeseen

 

Lue seuraavaksi

Vaihe 11: Sisältösivujen luominen Shopify-verkkokauppaan - Solwe
Vaihe 9: Maksuvaiheen (checkout) asetuksien muokkaaminen - Solwe

Ota meihin yhteyttä