Vaihe 9: Maksuvaiheen (checkout) asetuksien muokkaaminen

Vaihe 9: Maksuvaiheen (checkout) asetuksien muokkaaminen - Solwe

Verkkokaupan tilausvaiheeseen liittyy paljon eri asetuksia. Niitä pääsee hienosäätämään Shopifyn admin-paneelista kohdasta Settings -> Checkout.

Checkout vaiheen tyylit

Voit muokata, miltä verkkokauppasi checkout-vaihe näyttää painamalla painiketta "Customize checkout". Painikkeesta aukeaa teemaeditori, josta näet eri elementit, joita checkout-sivulta löytyy. Tällä sivulla voit lisätä checkout-vaiheeseen oman logosi, vaihtaa sivun värimaailmaa tai lisätä kuvia sivuston taustalle.

Checkout vaiheen tyylien muokkaus | JWEB

Asiakastilit

Kohdassa "Customer accounts" voit määritellä verkkokaupan asiakastilien toiminnallisuuden. Voit laittaa asiakastilit pois käytöstä, vaihtoehtoiseksi tai pakollisiksi. Suurimmassa osassa kaupoista asiakastilit kannattaa laittaa vaihtoehtoiseksi, sillä se palvelee suurinta osaa mahdollisista asiakkaista. Näin asiakkaalla on mahdollisuus luoda tili ja nähdä oma tilaushistoria kirjautumalla sivustolle. Kun rekisteröityminen ei ole pakollista, on asiakkaiden myös mahdollista ostaa verkkokaupasta tuotteita ilman rekisteröitymistä.

Customer accounts | JWEB

Customer contact -osiossa voidaan määritellä, kuinka asiakkaat voivat tilata tuotteita. Tilauksessa voidaan käyttää joko sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa. Suosittelen käyttämään sähköpostia, sillä sitä pystyy hyödyntämään paremmin tulevaisuudessa esimerkiksi sähköpostimarkkinointia varten.

Customer contact | JWEB

Asiakastiedot

Form options -kohdassa voidaan määritellä, mitä tietoja asiakkaalta vaaditaan tilauksen tekemisen yhteydessä. Seuraavat asetukset käyvät yleensä kaikkiin verkkokauppoihin: vaaditaan koko nimi sekä puhelinnumero mahdollista toimitusta varten, yrityksen tiedot ovat vapaaehtoiset ja toimitusosoite 2 vaihtoehtoinen.

Form options | JWEB

Keskeneräiset tilaukset ja sähköpostimarkkinointi

Tilauksen yhteydessä asiakkaille voidaan ehdottaa uutiskirjeen tilaamista. Tilaajille voidaan myös lähettää tulevaisuudessa tietoa ja tarjouksia suoraan heidän sähköposteihinsa.

Kaikkia verkkokaupassa tehtäviä tilauksia ei välttämättä viedä loppuun asti ja tilauksen teko saattaa keskeytyä esimerkiksi toimituskulujen esiintymisen yhteydessä. Onneksi Shopifyllä voi automatisoida kesken jääneiden tilauksien muistutuksen. Automaattiseen vastaukseen voikin laittaa asiakkaille ylimääräisen porkkanan mukaan, tarjota esimerkiksi ilmaista toimitusta (jos ei jo alunperin ole) tai antaa alennusta koko tilauksen loppusummasta. Tässä kohdassa voi määritellä, kuinka kauan kestää ennen kuin automaattinen muistutus kesken jääneestä tilauksesta lähtee. Painikkeesta "Customize email" pääsee muokkaamaan, miltä lähetettävä sähköposti itsessään näyttää.

Hylätyt ostoskorit Shopify-verkkokaupassa | JWEB

Tilauksen käsittely

Kohdassa "Order processing" kannattaa valita kohdat "Use the shipping address as the billing address by default" ja "Enable address autocompletion". Asiakkaan syöttämää toimitusosoitetta käytetään automaattisesti laskutusosoitteena ja osoitteen syöttäminen on helpompaa automaattisen syöttämisen avulla.

Order processing | JWEB

Checkoutin kieli

Tähän kannattaa valita sama kieli, joka sivustolla on käytössä. Eli jos sivusto on suomenkielinen, myös checkout-vaihe kannattaa olla suomeksi. Jos käytössäsi on monikielinen kauppa, kannattaa checkoutin kieleksi asettaa englanti, sillä se sopii suurimmalle osalle käyttäjistä.

Lisää tietoa checkout-asetusten muokkaamisesta saa myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

 

Takaisin ohjeeseen

 

Lue seuraavaksi

Vaihe 10: Shopify-verkkokaupan veroasetusten muokkaaminen - Solwe
Vaihe 8: Toimitustapojen lisääminen Shopify-verkkokauppaan - Solwe

Ota meihin yhteyttä