Suosituimmat maksutavat Shopify -verkkokauppaan

Vaihe 7: Maksutapojen lisääminen Shopify-verkkokauppaan - Solwe

Shopifyhin saa kytkettyä kaikki tarvittavat maksutavat sekä kotimaan myyntiä, että kansainvälistä myyntiä varten. Lista kaikista Suomeen saatavilla olevista maksutavoista löytyy Shopifyn omilta sivuilta.

Tärkeimmät maksutavat Shopifylle kotimaan myyntiin

Yleisimpiä Shopifyhin liitettyjä maksutapoja ja maksunvälittäjiä Suomessa ovat:

Tärkeimmät maksutavat kansainväliseen myyntiin

Verkkopankki- & mobiilimaksutavat

Mikäli päämarkkinasi on Suomi, suosittelemme ottamaan käyttöön verkkopankkimaksut, sillä ne ovat suosituin maksutapa kotimaassa. Shopifyhin maksusivunohituksella hyvin integroituvia tarjoajia on Paytrail sekä Svea Payments. Maksusivunohitus tarkoittaa, ettei verkkokaupan asiakkaan ensin tarvitse valita erikseen maksunvälittäjää, vaan hän voi valita suoraan sopivan maksutavan Shopifyn kassalta. 

Paytrail

Paytrail on suosituin maksupalveluntarjoaja kotimaahan myyville verkkokaupoille Shopifylla. Paytrailillä on saatavilla kaikki oleelliset maksutavat, kuten verkkopankkimaksut, korttimaksut, MobilePay, Pivo ja Siirto. Paytrailin kautta saa myös joitakin lasku- ja erämaksutapoja sekä Alisa pankin yrityslaskun suoraan Shopify -verkkokauppaan.

Solwe on Paytrailin virallinen kumppani ja maksutapojen käyttöönotto hoituu kätevästi myös meidän kauttamme.

Paytrailin hinnoittelu perustuu kuukausimaksuun ja transaktiokuluihin. Katso ajankohtainen hinnasto.

Svea Payments

Svea Payments tarjoaa muuten pitkälti samoja maksutapoja kuin Paytrail, mutta suurimpana erona on se, että Svea ei ole ainoastaan maksunvälittäjä vaan tarjoaa omia lasku- ja erämaksutapoja sekä yrityslaskua kolmannen osapuolen maksutapojen sijaan.

Erityisen vahva Svea on kokonaisuuksissa, joissa on verkkokaupan lisäksi myymälöitä, joissa voi myös tarjota Svean luottomaksutapoja. Svea Paymentsin hinnoittelu on hyvin samankaltainen kuin Paytrailin. 

Shopify Payments

Shopify Payments on Shopifyn oma maksupalvelu, joka hyödyntää taustalla Stripen teknologiaa. Shopify Paymentsia kannattaa harkita maksutavaksi verkkokauppaan möit sitten kotimaahan tai erityisesti ulkomaille. Sen suurimpia etuja ovat nopeutetut maksutavat kuten Apple Pay ja Google Pay, useammalla eri valuutalla myyminen sekä pienemmät transaktiokulut. 

Shopify Paymentsin kautta menevistä maksuista ei mene Shopifyn alustan kolmannen osapuolen maksutapojen transaktiokuluja ollenkaan. 

Lue lisää Shopify Payments:ia koskevasta artikkelistamme

Klarna Payments

Klarna on kuluttajien keskuudessa hyvin suosittu maksupalvelu erityisesti lasku- ja osamaksutapojen suhteen. Klarnalta on Shopifylle saatavilla Klarna Payments, jonka avulla verkkokauppaan saa edellä mainittujen lisäksi verkkopankki- ja korttimaksut. Klarnan tarjoama Klarna Checkout, joka korvaa koko verkkokaupan kassan, ei ole saatavilla Shopifylle. 

Klarnan käyttöönotto erityisesti vaatekaupoissa voi lisätä myyntiä paljonkin, mutta kannattaa huomioida, että se voi lisätä myös palautuksia, kun kynnys ostaa tuotteita kokeiltavaksi pienenee kun ostosta ei tarvitse maksaa heti. 

Klarnaa käytetään paljon myös kansainvälisessä myynnissä useissa maissa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos kauppasi päävaluutta eroaa asiakkaan maan käyttämästä valuutasta, ei Klarna toimi kyseiselle asiakkaalle. Tämä tarkoittaa, että tyypillisessä suomalaisessa kaupassa, jossa Shopifyn päävaluutta on Euro, ei esim. ruotsalainen asiakas voi ostaa Klarnalla. Tähän on kuitenkin todennäköisesti tulossa muutos lähitulevaisuudessa. 

Klarnalla ei ole kuukausimaksua, mutta suurempien transaktiokulujen takia emme suosittele Klarnaa ainoaksi maksunvälittäjäksi vähänkään isommilla volyymeilla. 

PayPal

PayPalin saat helposti kytkettyä Shopifyhin suoraan Shopifyn maksuasetusten kautta. Myöskään PayPalista ei veloiteta Shopifyn kolmannen osapuolen transaktiokuluja, mutta PayPalin omat transaktiokulut ovat suhteellisen korkeat. 

PayPalia kannattaa käyttää maksunvälittäjänä erityisesti kansainvälisessä myynnissä maihin kuten Saksaan, Italiaan, Itävaltaan, Portugaliin ja Australiaan. PayPalilla on myös Suomessa kohtuullinen markkinaosuus.

Mollie

Mollie on kansainvälinen maksunvälittäjä, jonka kautta Shopifylle saa laajan valikoiman mm. eurooppalaisissa maissa paikallisesti suosittuja maksutapoja. Mollie tarjoaa yleisimpien kansainvälisten maksutapojen lisäksi mm. seuraavia:

  • Giropay (Saksa)
  • iDeal (Hollanti)
  • EPS (Itävalta)
  • Belfius (Belgia)
  • Przelewy24 (Puola)
  • PostePay (Italia)
  • Cartes Bancaires (Ranska)
  • SEPA tilisiirto ja Direct Debit

Custom -maksutavat

Verkkomaksujen lisäksi Shopifyhin voi lisätä custom -maksutapoja, kuten myyjän itse tekemän laskun, maksun tuotteen noudon yhteydessä tai tilisiirron. Maksutavan voi nimetä itse haluamallaan tavalla ja kun asiakas valitsee custom-maksutavan kassalla, syntyy tilaus maksamattomana Shopifyhin. Custom -maksutapoja voi luoda Shopifyn maksuasetuksista.

 

Lisää tietoa maksutapojen lisäämisestä saa myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

 

Takaisin ohjeeseen

 

Lue seuraavaksi

Vaihe 1: Shopify-verkkokaupan perustaminen - Solwe

Artikkelin kirjoittaja

Mikko Luukkainen

Ota meihin yhteyttä