Maksaminen

Shopify Payments Suomessa - kannattaako verkkokauppasi ottaa se käyttöön?

Shopify Payments Suomessa - kannattaako verkkokauppasi ottaa se käyttöön?

Shopifyn oma maksupalvelu

Shopify Payments on Shopifyn oma maksupalvelu, joka on tullut hiljattain myös Suomessa Shopify-kauppojen saataville. Riippumatta verkkokaupan kohdemarkkinasta, suosittelemme Shopify Paymentsiä miltei jokaiseen Shopify-kauppaan käyttökokemuksen ja transaktiokulujen optimoimiseksi.

Shopify Paymentsiin sisältyvät maksutavat

Suomalaiseen kauppaan asennettaessa Shopify Payments tarjoaa seuraavat maksutavat:

  • Pankki- ja luottokorttimaksut - Visa, Mastercard, American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDeal - Hollannin suosituin maksutapa
  • Bancontact - todella suosittu Belgiassa
  • Shop Pay - Shopifyn oma maksusovellus

Erityisesti Apple Pay on nostanut suosiotaan viime vuosina ja Shopify Payments on paras tapa saada se Shopifylle käyttöön. 

Shopify Paymentsin hinnoittelu

Shopify Paymentsissä ei ole kuukausimaksua, vaan hinta perustuu transaktiomaksuihin, jotka ovat riippuvaisia Shopify Planin tasosta. Transaktiomaksut ovat korttimaksujen osalta edullisempia kuin suosituimpien suomalaisten maksunvälittäjien vakiosopimuksilla. 

Shopify Paymentsin ajantasaiset hinnat näet Shopifyn maksuasetuksissa. 

Ei Shopify Plan:iin liittyvää transaktimaksua

Shopify Paymentsin kautta tulleista maksuista Shopify ei veloita alustan transaktiomaksua (esim. 0,5 % Advanced Shopifylla), mikä tekee Shopify Paymentsistä kokonaisuudessaan merkittävästi halvemman kuin esim. Stripe tai korttimaksut Paytrailin kautta.

Shopify Plus - säästä satoja tai tuhansia euroja kuussa

Jos verkkokauppasi on Shopify Plus:lla, Shopify ei veloita 0,15% transaktiomaksua ollenkaan myöskään kolmannen osapuolen maksutavoista, kuten Paytrailista, mikäli käytät Shopify Paymentsia niiden rinnalla. Tämä tarkoittaa tyypillisesti satojen tai tuhansien eurojen säästöä transaktiomaksuissa / kuukausi.

Myy tuotteitasi 133:lla eri valuutalla

Shopify Payments mahdollistaa myymisen eri valuutoissa ilman, että kuluttajan tarvitsee maksaa itse pankilleen valuuttakonversiosta. Shopify laskee valuuttakurssin automaattisesti ja pyöristää hinnan valittujen sääntöjen mukaisesti. Valuuttakonversio maksaa 2%, minkä Shopify sisällyttää valuuttakurssiin automaattisesti, jolloin verkkokauppiaalle ei synny siitä kustannuksia ja hinta on mahdollisimman läpinäkyvä kuluttajalle. Kurssin voi myös määrittää manuaalisesti. 

Ilman Shopify Payments:ia voit myydä verkkokaupassasi ainoastaan yhdellä valuutalla.

Markkinakohtainen hinnoittelu

Shopify Payments mahdollistaa myös markkinakohtaisen hinnoittelun Shopify Marketsin kautta: voit määrittää, millä hinnalla myyt tuotteitasi eri maihin tai markkinoihin. Hinnoittelu tapahtuu EU-lakien mukaisesti toimitusmaan tai markkinan, eli toimitusmaiden yhdistelmän, perusteella. 

Payments ei korvaa esim. Paytrailia kotimarkkinassa

Shopify Payments on epäilemättä tärkein maksunvälittäjä kansainväliseen myyntiin Shopifylla mm. monivaluuttatuen ansiosta. Shopify Payments ei kuitenkaan ainakaan tällä hetkellä tarjoa kaikista merkittävimpiä maksutapoja kotimarkkinaan - MobilePayta, verkkopankkimaksuja tai Klarnaa. Sitä kannattaa siis käyttää näiden rinnalla, ei välttämättä sijasta.

Lue seuraavaksi

Kuinka uusi kuluttanjasuojalaki ja Omnibus -direktiivi tulevat vaikuttamaan Shopify -verkkokauppoihin?
Shopify-teeman päivitys ja Online Store 2.0

Artikkelin kirjoittaja

Mikko Luukkainen

Ota meihin yhteyttä