HifiStudio

HifiStudio

Yritys

HifiStudio on Suomen johtava kuvan- ja äänentoiston erikoisliike, joka tarjoaa yritys- sekä kuluttaja-asiakkailleen laaduikkaita kuva- ja äänentoistoratkaisuja. HifiStudion valikoimaan kuuluu hifi- ja kotiteatterilaitteita, kuvatuotteita kuten televeisioita ja videotykkejä, kaiuttimia, monihuonelaitteita, yritysten AV-järjestelmiä sekä suunnittelu- ja asennuspalveluita. Yrityksellä on 6 kivijalkaliikkettä, jotka sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa sekä Kuopiossa.

Lähtötilanne

Hifistudio Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Nevari kertoo heidän verkkokauppa-alustan päivitystarpeen tulleen huomioon 3 vuotta sitten. "Meidän verkkokaupan kehitystyö oli yksinkertaisesti liian kankeaa ja hidasta", Jarmo sanoo ja jatkaa, "Tarvitsimme verkkokauppa-alustan, jonka kehitystyö olisi nopeampaa ja tarjoaisi parempia integraatioita nykyisiin järjestelmiimme".

Jarmolle oli jo alusta asti selvää, että Shopify on heidän seuraava verkkokauppa-alusta. "Helppokäyttöisyys ja jatkuvasti päivittyvä alusta olivat tärkeitä kriteetereitä valitessamme uutta alustaa - ja Shopify sopi tähän todella hyvin", Jarmo muistelee, "olin myös saanut kollegoiltani palautetta kuinka hyvin Shopify on toiminut heidän yrityksilleen verkkokauppa-alustana".

Projekti

HifiStudion tärkeimpiä tavoitteita ja vaatimuksia verkkokauppa-alustan vaihtoprojektille oli kassajärjestelmien yhteensovittaminen sekä verkkokaupan jatkokehitysmahdollisuudet. Myös url-ohjauksien toteuttaminen onnistuneesti oli tärkeä kriteeri, jottei vuosien työ hakukoneiden osalta menisi hukkaan. 

Solwe valikoitui verkkokauppaprojektiin tekniseksi toteuttajaksi ammattitaidon perusteella. "Solwen ammattitaito ja kokemus Shopify-verkkokauppa-alustasta olivat perusteita, joiden pohjalta Solwe valikoitui kumppaniksi projektiin", Jarmo muistelee ennen projektin aloittamista. "Solwe lupasi myös toteuttaa vanhan verkkokaupan siirron uuteen ilman nykyisen asiakasmäärän väliaikaista putoamista", Jarmo kertoo.

Projektissa Solwe toteutti siirron vanhasta verkkokauppa-alustasta uudeksi Shopify-verkkokaupaksi, missä Solwe toteutti tuotteiden, asiakasdatan sekä sisällön migraatiot vanhasta uuteen. Solwe rakensi kivijalkaliikkeiden ja verkkokaupan kanssa yhteenpelaavan varastonhallinnan uuteen verkkokauppaan. Kassajärjestelmää sekä kivijalkaliikkeitä varten tulevassa verkkokaupan integraatiossa Solwe oli konsultoivassa roolissa. 

Lopputulos

Lopputuloksena HifiStudio lähti hakemaan ketterämpää ja heidän nykyisiä tarpeita paremmin palvelevaa verkkokauppa-alustaa. Jarmon mielestä verkkokauppaprojekti onnistui loistavasti. "Suurimpia riskejä meillä oli alustan vaihdossa menettää aikasemmat hakukonerankigit url-ohjauksien yhteydessä, mutta Solwe toteutti tämän projektissa erinomaisella lopputuloksella - meidän konversio on noussut 50% verkkokaupassa uuden alustan julkaisun jälkeen", Jarmo ylistää. Helppokäyttöisyys ja modernimmat myynnin tukemisen järjestelmät mahdollistavat myös paljon lisää myyntiä uudessa verkkokaupassa. "Tein itse esimerkiksi Black Fridaytä varten tuotekokoelmat meidän verkkokaupassa, mikä kertoo Shopifyn helppokäyttöisyydestä", Jarmo nauraa. 

"Meidän vanha verkkokauppa-alusta oli ikäänkuin olisi käyttänyt Nokian vanhaa puhelinta ja uusi Shopify-verkkokauppa on kuin Applen moderni älypuhelin", Jarmo kertoo. Uusi verkkokauppa-alusta mahdollistaa HifiStudiolle hyvän perustan jatkokehittää heidän verkkokauppaansa, johon Jarmo tokaisee, että verkkokaupan kehittäminen ei lopu koskaan.

HifiStudion verkkokauppa - hifistudio.fi

Lue seuraavaksi

Puutarha.com
Laatukoru

Ota meihin yhteyttä