Puutarha.com

Puutarha.com

Yritys

Puutarha.com on puutarhaharrastajille suunnattu verkkokauppa, jonka historia vie vuosituhannen toiselle puolelle. Aikoinaan vuonna 1998 perustettu Kodin Kukat -verkkokauppa on palvellut asiakkaitaan nykyhetkeen asti ja toimii puutarha.com -osoitteessa. Verkkokauppa-alustoja on tuolle taipaleelle mahtunut monia ja nykyinen Shopify on ollut käytössä pari vuotta. Vuoden 2020 loppupuolella Juha Toikka, Kodin Kukat Oy:n perustaja, halusi kuitenkin löytää kumppanin verkkokaupan tekniselle puolelle. “Meidän sen hetkinen Shopify-verkkokauppa ei mahdollistanut sisällöntuotannon potentiaalin hyödyntämistä, joten tarvitsimme teknistä yhteistyökumppania, jonka kanssa lähteä uudistamaan verkkokauppaamme”.

Projekti

“Solwesta huokui ammattitaito ja hyvällä asenteella tekemisen meininki”, Juha muistelee yhteistyön aloitusta. Ammattitaito ja asiakas ensin -mentaliteetti olivat Juhan mukaan raikas tuulahdus, minkä takia Solwe valikoitui yhteistyökumppaniksi.

Alussa toteutettiin teemanvaihtoprojekti, jossa verkkokauppa siirrettiin uudelle teemalle Shopifyssä. Vanha teema oli kankea ja jäänyt ajan kehityksestä jälkeen, mikä korjattiin päivittämällä teema premium-teemalle, joka palvelee paremmin sisällöntuotannon roolia KodinKukilla. Teemaan on tehty myös paljon viilauksia asiakkaan käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttökokemuksen jatkuvalla mittaamisella kehitystyössä voidaan myös tehdä ratkaisuja, jotka perustuvat dataan ja palvelevat näin loppuasiakasta paremmin.

Yhteistyö

Teemanvaihtoprojekti sysäsi alulleen yhteistyön, joka on kantanut hedelmää jo pidemmän aikaa. “Solwe on kehityspalvelussaan proaktiivinen ja heiltä tulee ideoita kehityksen suhteen”, Juha jatkaa, “meidän yhteistyössä ideointi on vastavuoroista ja takaa meidän verkkokaupan kehityksen”. Juhan mielestä verkkokauppaa pitää ylläpitää ja huoltaa, jotta se pystyy tarjoamaan asiakkaalle vaivatonta ostokokemusta. “Kun verkkokaupan puitteet ovat kunnossa, niin myös verkkokauppiaan kuin asiakkaan on mukavampaa käyttää verkkokauppaa”.

Kenelle suosittelisit Solwea?

Tapaamisemme lopuksi kysyimme Juhalta kysymyksen "Kenelle suosittelisit Solwea", johon Juha vastasi hyvin tyhjentävästi:

"Suosittelisin Solwea aloitteleville verkkokauppiallle sekä jo jonkin aikaa verkkokauppiaana toimineille kauppialle. Sellaiselle verkkokauppiaalle, joka haluaa pitää huolta verkkokaupastaan ja vapauttaa käsiä tekniseltä huolenpidolta muuhun tekemiseen, kuten sisällöntuotantoon ja tuotteiden kehittämiseen. Solwe pitää huolen siitä, että verkkokauppa on ajantasalla ja uusimmat ominaisuudet otetaan käyttöön. Unohtamatta jatkuvan kehityksen roolia kehityspalvelussa, jossa ideoita heitellään molemminpuolin. Mikäli koet, että haluat nukkua yöunesi rauhassa, niin Solwen kanssa se onnistuu."

 

Lue seuraavaksi

Kevytkauppa
HifiStudio

Ota meihin yhteyttä