Mainospuu

Mainospuu

mainospuu verkkokauppa etusivu

Yritys

Mainospuu Oy on mikkeliläinen toteuttavaan mainontaan sekä erilaisien mainonnan materiaalien valmistamiseen keskittynyt yritys. Yritys valmistaa muun muassa erilaisia mainoskylttejä, teippauksia, valomainoksia ja paljon muuta mainosmateriaalia. Lisäksi he tarjoavat Mikkelissä paikallisia mainospaikkoja.

Mainospuun tilauksista valtaosa tulee sähköpostin ja puhelimen välityksellä, mistä valtaosa on yritysmyyntiä. Mainospuun Suvi Ripatti kertoo heidän päätöksestään toteuttaa verkkokauppa tästä huolimatta: “Verkkosivuillamme oli paljon sisältöä palveluistamme ja tuotteistamme, joten halusimme ottaa niistä kaiken irti.” 

Projekti

Mainospuu päätyi Shopify-verkkokauppa-alustaan suosittelujen perusteella ja kumppaniksi valikoitui Solwe. Vanhan verkkosivuston ongelmina olivat muun muassa mobiiliskaalautuvuus sekä sisällön vaikea löydettävyys, vaikka sisältöä oli todella runsaasti. Myös verkkokauppaominaisuus puuttui.

Projektissa rakennettiin kokonaisvaltainen Shopify-verkkokauppa, jossa tuotiin sisällöt ja materiaalit edelliseltä verkkosivualustalta Shopifyihin. Shopify-verkkokauppaan luotiin valmiit sivu-, tuotepohjat sekä kokoelmat. Mainospuu pystyy käyttämään valmiita pohjia uusille tuotteille ja kokoelmille vaivattomasti. Vahvat ja monipuoliset sisällöt Mainospuun aikaisemmalla verkkosivulla olivat hyvä lähtökohta verkkokaupan toteuttamiselle. Sisällöt optimoitiin verkkokaupan kontekstiin ja verkkokaupalle rakennettiin selkeä sivustorakenne, joka helpottaa tuotteiden sekä palveluiden löytämistä.

Lopputulos

Projektin lopputuloksena syntyi helposti käytettävä verkkokauppa, joka on toiminut lisämyynnin kanavana Mainospuulle. “Suurin osa myynnistämme tapahtuu edelleen sähköpostin ja puhelimen välityksellä, mutta verkkokauppamme mahdollistaa meille lisämyyntiä, mikä normaalisti jäisi saamatta”, Suvi kertoo. Suvi jatkaakin, että esimerkiksi moni kuluttaja-asiakas löytää heidät hakukoneilla, mikä konvertoituu myyntiin. Mainospuun monipuoliset sisällöt ovat avainasemassa hakukonenäkyvyyden osalta.

Mainospuun Shopify-verkkokauppa on ollut toiminnassa vuodesta 2018 ja on pysynyt suhteellisen samanlaisena ulkonäöllisesti tähän päivään saakka. “Verkkokauppa on ollut todella hyvä lisä ja erittäin helppokäyttöinen kanava tehdä lisämyyntiä”, Suvi sanoo ja jatkaa, “Shopifystä löytyy kätevästi ne asiat mitä me tarvitaan verkkokaupalta”. 

Mainospuun verkkokauppa - mainospuu.fi 

Kehityspalvelun rooli

“Solwen kehityspalvelusta on ollut meille todella paljon apua”, Suvi ylistää. Solwen kehityspalvelu on ollut Mainospuulla käytössä verkkokauppaprojektista lähtien - jo yli 3 vuotta. Mainospuu kokee Solwen kehityspalvelun olevan tärkeä osa verkkokauppakokonaisuutta. “Solwesta on muodostunut meille kumppani, jonka ammattitaitoon voimme luottaa verkkokauppamme osalta”, Suvi kertoo ja jatkaa, “mikäli meillä ilmenee jokin ongelma, niin voimme luottaa Solween ratkaisun osalta”. 

mikke juna mikkelin kaduilla

Mainospuu on käyttänyt kehityspalvelua myös pienen projektin tekemiseen mikkeliläiselle katujunalle, Mikke-Junalle, jota Mainospuu ylläpitää. Kehityspalvelulla toteutettiin varausjärjestelmä Shopify-verkkokauppana, jonka kautta Mikke-Junan lipunmyynti tapahtuu. Kehityspalvelulla voidaan toteuttaa myös asiakkaan muita projekteja, eikä se ole rajoittunut vain yhteen verkkokauppaan. Mikke-Junan lipunmyynti tapahtuu kätevästi yhdestä verkkokaupasta, ja sisällöt ovat keskitetty samaan paikkaan.   

Mikke-Junan verkkokauppa - mikkejuna.com

 

Lue seuraavaksi

My Milou
Kevytkauppa

Ota meihin yhteyttä