Mikä on Shopify-verkkokauppa?

Shopify on maailman käytetyin verkkokauppa-alusta. Pähkinänkuoressa se tarjoaa asiakkailleen täyden kokonaisuuden verkkopalvelun, jonka avulla kauppias voi myydä tuotteitaan huolettomasti omassa verkkokaupassaan, sosiaalisen median kanavissa sekä kivijalassa.

Shopifystä on saatavilla kolme pakettivaihtoehtoa, joiden ominaisuudet vaihtelevat kuukausimaksun mukaan. Halvimmillaan Shopifyn saa käyttöön $29 kuukausihintaan, joka sisältää kaikki tarvittavat työkalut verkkokauppatoiminnan pyörittämiseen. Toiminnan kasvaessa kuukausihintaista palvelumaksua voi nostaa, jolloin saa käyttöönsä enemmän ominaisuuksia ja alustan transaktiomaksut pienenevät.

Shopify sopii sen skaalautuvuuden ja hinnoittelun ansiosta niin pienemmille muutaman tuotteen verkkokauppiaille tai suuremmille maailmanlaajuisesti myyville verkkokaupoille. Shopifyn avulla kauppias voi myydä perinteisten fyysisten tuotteiden lisäksi myös digitaalisia tuotteita, lahjakortteja, palveluita, jäsenyyksiä, pääsylippuja, kursseja, vuokraustuotteita ja paljon muuta.

Monikanavainen myynti

Monikanavainen myynti lisää tutkitusti kokonaismyyntiä. Shopify on helposti yhdistettävissä tärkeimpiin myynti- ja markkinointikanaviin, joissa asiakkaat asioivat.

Shopifyn natiiveihin myyntikanaviin kuuluvat:

✅ Kivijalka
✅ Mobiilisovellus
✅ Facebook Shopping
✅ Instagram Shop
✅ Google Shop
✅ Pinterest
✅ Buy Button, jonka avulla voit upottaa verkkokauppasi osaksi mitä tahansa verkkosivustoa tai blogia

Lisäksi Shopifyn sovelluskaupasta on saatavilla monia valmiita integraatioita useisiin kauppapaikkoihin, joilla voit automatisoida tuotteiden myynnin myös oman verkkokauppasi ulkopuolella.

Kivijalan ja verkkokaupan yhdistäminen

Shopify mahdollistaa verkkokauppamyynnin ja kivijalkamyynnin saumattoman yhdistämisen Shopify POS:n avulla. Shopify POS -sovellus on saatavilla tabletille, johon voi liittää lisälaitteet, kuten maksupäätteen, kassalippaan, kuittitulostimen ja viivakoodinlukijan. POS:n avulla verkkokaupan ja kivijalkakaupan tuotteet ja varastosaldot synkronoituvat reaaliajassa, jolloin näet Shopifyn kautta kokonaisuuden.

Sisäänrakennetut markkinoinnin ja analytiikan työkalut

Shopifystä löytyy valmiina työkalut markkinoinnin tekemiseen sekä integraatioituminen sosiaalisen median alustoihin toimii saumattomasti. Laadukkaat datalähteet mahdollistavat myös sisäisen analytiikan toteuttamisen alustalla, josta näet asiakkaiden konversiosta aina yksityiskohtaiseen tuotekohtaiseen suoriutumiseen. Myös datan integrointi onnistuu kolmannen osapuolen alustoihin vaivattomasti.

Sovellukset tukemassa myyntiä

Jos verkkokauppaan tarvitaan vielä lisää toiminnallisuuksia, onnistuu Shopify-kaupan laajentaminen ja räätälöinti helposti sovellusten avulla. Sovellusten etuna on se, ettei lisätoiminnallisuuksien kehitystyöhön tarvitse käyttää suuria summia rahaa ja se, että uudet toiminnallisuudet voidaan ottaa nopeasti käyttöön. Moni integraatio kolmannen osapuolen palveluihin, esim. markkinoinnin työkaluihin, on toteutettu valmiiksi sovelluksen avulla, eikä erillistä integraatiota tarvita. Shopify App Storessa on runsaasti sekä ilmaisia, että kerta- ja kuukausimaksullisia sovelluksia.